Vågar vi tänka nytt även i vården….

Nu föreslår Centerpartiet och Moderaterna i Landstinget att vi tillsätter en kommission som tittar över det allvarliga läget för vården i länet. Tanken är att samla både de som jobbar i vården och politiker som sätter sig ner och diskuterar vad vi kan göra för att förbättra vården och få utvecklingen att gå åt rätt håll. Vi ser ju att politiken inte lyckas lösa problemen och när pengarna saknas och människor inte får den vård de har rätt till måste någonting göras.

Idag är det politiker som styr över primärvården, dvs vården närmast lokalt och det ska ju vara så men vi tror att vi måste våga se med andra ögon, lyfta alla stenar och tillsamman med de som jobbar försöka finna lösningarna. Vi tänkte att den härkommissionen ska diskutera den lokala vårdens uppdrag och hur mer resurser kan komma fram till sjukstugor, vårdcentraler och hälsocentraler. Hur man ska kunna anställa personal som kan avlasta läkare och sjuksköterskor, som sekreterare och servicepersonal . Vi vill också att vi tittar över hur de datasystem som läkare och övrig vårdpersonal jobbar med kan utvecklas, då de idag upplevs som tröga och stressande.

Det fattas pengar och det brister i vården närmast oss ute i länet. Så varför inte pröva något nytt och våga bredda diskussionen. Vi i Centerpartiet tror ju på den lokala kraften och att vi tillsammans kan lösa de problem som finns bara vi lokalt får chansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.