Är Mötesplats Lycksele värt pengarna?

På väg från Stockholm uppöver än en gång. Det har dessa dagar varit lika kallt i huvudstaden som det var hemma förra helgen, kallt och blåsigt. Vi hade personalfest i tisdags och höll till på ett vackert ställe, Fåfängan, vackert men vi höll på att blåsa bort. Tur man hade packat ner yllekoftan i handväskan norrlänning sommarn är.

Nu bär det vidare mot Lycksele och det arrangemang som Region Västerbotten arrangerar, mötesplats Lycksele. Du kan följa med via webben hela eventet på www.regionvasterbotten.se

Det är många högaktuella ämnen som ska diskuteras samtidigt som man ska jobba sig fram till innovationer och nytänk. Ett väl genomtänkt arrangemang där man ser att de tagit till sig kritik om mångfald, jämställdhet och representation.

Såhär skriver regiondirektören, Mötesplats Lycksele har som mål att vitalisera regionen, framtidssäkra dess attraktionskraft och vidareutveckla innovationsklimatet. Syftet är att främja hållbar utveckling, förändra attityder, skapa engagemang och sätta igång tankar, diskussioner och samhandling mellan relevanta opinionsbildare.
Detta sker i idéverkstäder, nätverk under våren, under Kompetensforum och Utvecklingsverkstäderna på plats i Lycksele. I den här processen blir idéer först koncept och sedan prototyper för att i förlängningen bli till tjänster, produkter och företag – till gagn för regionen.

Spännande och intressant i ena änden och kostsamt och resurskrävande i andra änden. Jag tycker diskussionen med medborgarna måste utvecklas i hur vi ska prioritera regionens samlade resurser. Är det värt pengarna eller ska vi fundera på andra prioriteringar? Jag tror att vi måste satsa och tänka nytt samtidigt som vi prioriterar hårt. En väg framåt är att bilda region på riktigt, där de samlade resurserna blir mer demokratiskt styrda. Idag är representationen i Region Västerbotten representativ Och inte direktvald. Att samverka och samarbeta är framtidens melodi och att förstå varandras behov, utmaningar och strategier är en viktig del för länet. Att öka kompetensen och se lösningar på problem är även det måsten. Så jag vet inte riktigt vad jag tycker i frågan om arrangemanget är värt sina kostnader eller inte. Men jag tror det är viktigt att vi diskuterar det öppet.

Vad tycker du?

2 kommentarer

    • Göran Jonzon

      Nu gjorde jag som många journalister och skrev millioner isteller för tusen kronor !
      Hjärndöd i det närmaste.
      Frågan ska givetvis vara:
      Vad får vi för de 580 tkr vi årligen betalar till Region Västerbotten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.