När doktorn inte finns längre….

Det är en ynnest att få jobba med det man intresserar sig för. Som nu när läkarutbildningen i Norrland hotas. Då kan jag och mina kompisar berätta det för våra riksdagledamöter och säga att det här förslaget är ju inte riktigt klokt. Så igår ställde Anders W Jonsson frågor till den ansvariga ministern som dock tyckte att det var en fråga för landstingen själva! Och att de fortsätter att samtala!
Det kan man ju tänka låter rimligt men problemet är ju att utbildningarna fördelas nationellt och rör mer än ett län och ett universitet. <vi får allt se till att vi jagar på de där samtalen.

I Hälso och sjukvårdsnämnden där jag är ledamot sitter vi varje gång och funderar på hur vi ska komma ifrån bristen på personal, läkare, sjuksköterskor, barnmorskor….Vi pratar även om hur viktigt det är med utbildningen på de orter där det fattas folk. 65-80 procent av de studenter som hittills har fått sin examen i norr har valt att stanna för att göra sin AT-tjänstgöring.
Jag tycker det var ett svagt svar av ministern. OM Umeå universitet går back på sin utbildning och vill lägga ner så måste ju regeringen säga ifrån. Det är ju en fråga för hela Norrland, inte enbart för Västerbotten eller ett enda universitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.