Förlorade striden om lokal mat!

Vid landstingsfullmäktige hade vi i Centerpartiet lämnat in en motion om att vi vill att landstinget ska köpa mer lokal och närodlad mat.
Landstinget är en stor upphandlare av mat. Mat som serveras vid våra
sjukhus. Vi tycker att det är så viktigt då maten skapar jobb i länet,
lokalt odlad potatis är så mycket mer värda än importerad potatis. För om vi köper lokalt så skapar vi både jobb, värnar vår miljö, håller landskapen öppna och ser till att sjuka får bra mat utan antibiotika.

Underdebatten debatterade miljöpartiet precis som vi, om hu viktigt det var för miljöns skull men ändå så yrkade de avslag! Vänsterpartiet
argumenterade som att det var böndernas eget fel att offentlig sektor inte handlar lokalt och socialdemokraterna skruvade sig i bänkarna och stod bakom avslag. Jag tror att socialdemokraterna själva hört sin egen minister de senaste veckorna som sagt att mat är viktigt och att upphandling ska ta hänsyn till svensk lagstiftning om djurskydd…Alla talar om vikten av att handla lokal mat men ändå vågar S, V och Mp inte ta beslutet. Märkligt!

Vi voterade och förlorade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.