Tänk nytt, våga se på andra och lita till framtiden

Vad är det viktigaste för att Vilhelmina ska vara attraktivt att bo i, att besöka och att driva företag i?

Vad ska bevaras och utvecklas för att kunna vara motor för att fler vill skapa jobb och utveckling? De är de frågor vi ska ställa oss nu när kommunen måste skära ordentligt?

Vad kan vi göra annorlunda, upphandla, be någon annan kommun göra åt oss, låta företag sköta om, sluta att göra, göra på ett enklare sätt….vad gör kommunen idag som någon annan kan göra lika bra men billigare!

Samtidigt måste vi ställa oss frågan vad måste vi göra för att företag ska kunna skapa fler jobb. Vad kan vi göra för att fler företag ska starta? Hur gör vi för att få fler att vilja jobba inom äldreomsorgen? Vad behövs för att vi ska få starka och självständiga barn som går ut gymnasiet med goda betyg. Betyg som är grunden för att skaffa sig ett jobb. Hur skapar vi besöksmål och attraktioner som folk verkligen Vill besöka så att folk kommer hit både vinter och sommar?

Vi måste våga tänka annorlunda, lära oss av kommuner som lyckats behålla kärnverksamhet med bra kvalite samtidigt som företagandet och jobben ökat.

Vad tycker du är det viktigaste?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.