Kan man torka sig i arslet med en app?

Dessa bevingade ord ställde Ida Oderståhl, eller som hon är mer känd som, Fru Fura i sin blogg. www.frufura.se som ett inslag i debatten om framtidens jobb och om landsbygden kan utarmas hur långt som helst.

Jag läser gärna hennes bloggar och bjöd in henne till ett seminarium som vi håller i Umeå tillsammans med Företagarna och Vuxenskolan nu på tisdagkväll kl 19.00 på Café Station. Ett öppet seminarium för alla oavsett partitillhörighet.

Vart ska de nya jobben skapas och är det ens möjligt att bo i staden om inte landsbygden fungerar?

Det stadsbon äter är odlat eller uppfött på landsbygden och papperet i har i toarullen kommer från skogen. För att företag på loandsbygd ska kunna se till att mat och varor produseras så måste landsbygden fungera, leva och service måste finnas. Det är ett samspel mellan stad och land där landsbygden idag har fått stå tillbaka allt för mycket. Vi måste vända på detta så att staden får betala för de värden de får ta del av rån landsbygden. Utjämningssystemet kanske ska räkna in kostnader för leverans av utbildade unga till staden eller som vi i Centerpartiet tycker, att vinsterna från de värden som skapas på landsbygden ska gå tillbaka till landsbygden. Regionaliserade skattebaser kallar vi det.

Kom och var med och diskutera du med på tisdagkväll, vad torkar vi oss med i framtiden? en app?.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.