S lägger en skatt på oss som bor i norr!

Norrlänningen får betala det mesta av de 350 miljonerna S nu ska ta in i statskassan.
Det är åkerierna och företagen som har lastbilarna som kommer att få det tuffast att klara av den här skattehöjningen. Men även alla som är beroende av att köra mycket bil som alla de som pendlar till jobbet.

Det kan ju vara lovvärt att S vill ha in mer pengar till staten men det blir kontraproduktivt då man lägger det på enbart de som är tvingade att köra bil och på transportnäringen. En transportnäring som ska transportera varor längst vårt långa land. Transporter till oss i norr kommer naturligtvis att bli dyrare. Någon kommer ju vara tvungen att betala.

Så på ett sätt kan man säga att S lägger en skatt på oss som bor långt bort. En skatt på avstånd och en skatt på oss som bor långt bort från storstan.

2 kommentarer

  1. Gustaf NIlsson

    Fast nu behöver man inte köra en BMW X6 som släpper ut koldioxid som förpestar klimatet och avgaser som förpestar människors hälsa, samt utsätter människor för extra livsfara om de blir påkörda. Det finns heller inget annat effektivare sätt att minska användning av fossila bränslen än att göra det dyrare. Det är heller inte nödvändigt att bosätta sig flera mil ifrån sin arbetsplats långt ifrån kollektivtrafik, det gör inte heller majoriteten av norrlänningarna.

    Vi måste ta ett eget ansvar för miljön, eller ska staten fixa det åt oss?

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Nej helt rätt. Har faktiskt bytt till en GT och min nästa bil ska bli en Tesla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.