Klimatsmart ska vara billigt!

Det kommer att bli så mycket dyrare att köra bil oavsett om du kör på bensin eller diesel. S regeringen lägger en skatt på oss som bor på landsbygden där det inte finns nån buss eller något tåg.

I Vilhelmina är det nästan lika många som pendlar till jobb utanför kommunen som de som jobbar inom kommunen. Vi måste köra bil de flesta av oss för att få livet att fungera. Vi måste samtidigt sänka utsläppen av klimatgaser. Så nu säger S att det är för att skydda miljön och klara klimatet som de höjer priset på diesel och bensin.

MEN om det var det som var meningen skulle de ju ge sig på de stora utsläppen från industrin och flyget. De skulle ju inte heller som de gör beskatta vind och solenergi. Det känns som om det mest är ett sätt att krypa undan det verkliga skälet, de vill ha in pengar till statskassan.

Det är inte bara på klimatsmart energi och bränslen de höjer skatten på, de höjer skatten på jobb och företagande. Det blir dyrare att ha unga anställda och det blir dyrare att anställa fler.

För mig är det en bakvänd politik. Jag tror att vi ska ha hög skatt på det som är dåligt för klimatet och låg eller ingen skatt på det som är bra för klimatet. Jag tycker det ska vara billigt att anställa unga och framför allt lätt att våga anställa. För mig så handlar det om att stimulera det som är bra för Sverige och beskatta det som är dåligt. Men S gör tvärtom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.