Ropen skalla, sämre för alla!

Är det 60 % eller 80 % av befolkningen som drabbas av regeringens budget? Är den stora frågan idag. Men det är väl helt fel fokus, tanken med en regerings budget är väl att alla ska få det lite bättre inte sämre! Vi borde väl ha den bästa politiken för jobben som är det som allt annat hänger på och inte en politik som går åt helt fel håll?!

Nu har ju Alliansens politik gällt ända fram till nu då det varit vår budget som regeringen styrt efter. Men nu freakar regeringen med V och Mp som ledande kravmaskiner loss med att öka skatterna med miljard på miljard. S verkar ha tappat all styrning. Totalt sett kommer det att bli 28 miljarder högre skatter på jobb och företagande. Utöver det så ser vi en ökade regleringar och regelverk krångel i diverse system som byggsystem och Rutavdraget. De som driver företag inom välfärden vet inte alls hur de ska klara av att driva sina företag framöver.

Rot ersätts med subventioner som gagnar städerna mest, landsbygden drabbas. Kilometerskatten slår direkt på landsbygd. Böndernas gödsel blir dyrare vilket slår mot landsbygden. Det blir gratis att besöka statliga museer, finns inga gratis statliga muséer på landsbygd! Det blir krångligare att driva företag och det blir dyrare att anställa unga. Inga konkreta åtgärder för att klara av den stora flyktingvågen och den omställning som den kräver. Puh! Man blir helt kallsvettig!

Såhär sammanfattar Emil från Övik budgeten: I Sverige skapas fyra av fem jobb av småföretagen. När regeringen presenterar sin höstbudget slår 80 procent av skattehöjningarna mot landets jobbskapare. Detta är en jobbfientlig budget från första till sista sidan. Man gör det svårare för unga människor att få sitt första jobb genom att höja arbetsgivaravgiften. Man höjer skatten på jobb och företag med 28 miljarder. Och man tar pengar från hantverkare och ROT-köpare i hela landet för att ge till stora byggbolag i Stockholm.

En kommentar

  1. Leif

    Min mor, fattigpensionär, som i 8 år inte fått någon hjälp av er, får nu lite hjälp i varje fall. Vet att det svider i ett Allianshjärta när dom svagaste får hjälp men så är det nu. Nya tider.

    Synd, nu måste jag jobba ihop det där nya köket och morsan får kanske äta lite bättre mat en gång i månaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.