Stå ut eller avgå!

Idag har en vän och kollega i politiken valt att kliva av som oppositionsråd efter en lång tids trakasserier. En klok, engagerad, aktiv och drivande kvinna väljer att kliva av då hon ser det som omöjligt att fortsätta. Bakgrunden är att hon under hela detta år som oppositionsråd upplever att hon har blivit utsatt för mobbing och personangrepp. Trots att hon vid flertal tillfällen påtalat att hon känt sig kränkt har påhoppen fortsatt.

Att vuxna människor tillåts mobba och trakassera en annan vuxen människa är inte tillåtet i andra sammanhang. I politiken förväntas du stå ut, vara offentlig, okänslig och hårdhudad. Så är det ju inte för någon, vi är alla människor med allt vad det innebär. Att må bra i sin arbetsmiljö måste vara en rättighet för alla oavsett vad man jobbar med. Inget annat kan vara rätt.

Det är en självklarhet att driva olika politiska linjer, det håller demokratin vid liv. Men det får aldrig accepteras att respekten för varandra på ett medmänskligt plan åsidosätts.

Vi behöver fler unga kvinnor i politiken. Äldre måste gå åt sidan och släppa fram de yngre. Det måste finnas ett debattklimat som uppmuntrar kvinnor att ta ledande befattningar. Men tråkigt nog lever strukturen kvar i allt för många sammanhang. Här måste alla goda krafter hjälpas åt och här har vi alla ett ansvar..

En kommentar

  1. Bernt

    Hej Maria!
    I vilken kommun har detta hänt?
    Mobbing,trakasserier, förtal och spridning av osanningar är definitivt inte acceptabelt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.