Följ fullmäktige på vilhelmina.se

Ikväll har Centerpartiet haft medlemsmöte inför morgondagens kommunfullmäktige. Ett tufft fullmäktige då kommunens ekonomi är så dåligt skött. Mer än 30 miljoner minus jämfört med budget bara på de åtta första månaderna. Det är inte att man önskar att man bodde i grannkommunen som går plus åtta miljoner under samma tid som vi går mer än 30 miljoner back….

Revisorerna vill träffa kommunstyrelsen redan imorgon bitti kl 8.00. Vi vet att kommunstyrelsen inte antagit delårsrapporten så det måste till ett nytt kommunstyrelsemöte.

Underskottet som ska finansieras när årsbokslutet ska tas nästa är är nästan 34 miljoner , det ska då betalas tillbaka på tre år. Så det stundar tuffa tider. Redovisningen för den sista augusti visar att det rinner iväg pengar som inte finns. Jag har svårt att förstå siffrorna i redovisningen och får de inte att gå ihop.

Imorgon är det stora ärendet budget för nästa år. Latikberg är ett av de ärenden som vi är oroliga över likväl som en hel del andra förslag till besparingar.

Centerpartiet i Vilhelmina föreslår kommunfullmäktiges samtliga ledamöter att skänka arvodet för fullmäktigemötet i oktober till UNHCR och dess arbete för flyktingar.

Du kan följa mötet på nätet. Www.Vilhelmina.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.