Politik och dynamik

Lyssnar till Politik och dynamik podden och gillar uttrycket- att sminka en bajskorv när man ger sin bild av tillfälliga uppehållstillstånd i överenskommelsen omkring integrationspolitiken. Jag håller ju med om att tillfälliga uppehållstillstånd inte är något höjdarförslag, det går emot den värdegrund som jag känner tillhörighet till. Nu har man ju lyckats förhandla fram att tex. barnfamiljer ska undantas, det är ju bra men förslaget smakar ändå inte riktigt bra i munnen.

Det är bra att partierna kommit överens så att man kan kraftsamla samtidigt så är förslagen kortsiktiga. En av mina vänner som är kommunalråd i södra delen av landet i en kommun som tar emot många, väldigt många. Hen säger att det går! Det är svårt, tufft och man måste verkligen jobba för att det ska fungera men att det går.
Det är klart att det är svårt, tungt och inte lätt att veta hur man ska klara av alla bekymmer som man möter. Men i allt detta får man aldrig glömma att det han,av om människor människor precis som du och jag.

Jag är övertygad om att om vi tar emot människor på ett bra sätt som vi gör så kommer människors drivkrafter att skapa sig ett bra liv bidra till vårt samhälles utveckling. Alla människor har en vilja att leva i trygghet, utveckla sina intressen och kompetenser och vill bidra till det gemensamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.