Ved, gasol och sovsäckar i julklapp i år….

I veckan har jag varit på språng och varit i huvudstaden för att delta vid Annies jultal, ha lite personalfester inför julen och planerat vad som ska hända under våren nästa år. Jag är så tacksam över den julklapp jag fick från jobbet, de satte in alla julklappspengar till www.humanitet.nu. Där jag har en kamrat som befinner sig på gränsen mellan Makedonien och Grekland.

Han skrev häromdagen såhär på sin Facebook: ”Kära Facebook, tidigt i morse började lägret i Idomeni att tömmas med hjälp av tungt beväpnad polis. Alla vägar till lägret spärrades av och inte ens Läkare utan gränser fick komma in enligt deras twitter konto. Vi får rapporter om en gripen journalist samt skadade personer. Vi vet dock inte omfattningen av situationen då vi inte släpps in. Mer info kommer.” Då hade de köpt ved, gasol, sovsäckar och annat livsnödvändigt för att människor på flykt skulle klara sig undan kylan.

Själv sitter jag och planerar för en julhelg tillsammans med hela min fina familj. Glöggkalas, skinkkokning, pepparkakshusbak och lite fix av de sista julklapparna. Jag är trygg, jag är varm, jag är älskad och jag har en tillhörighet både i mitt lokalsamhälle och i ett sammanhang. Jag är så lyckligt lottad!

Det känns bra i hjärtat att kunna bidra med det jag ändå kan göra trots att jag inte står vid en gränsstation mitt ibland förtvivlade människor, jag kan skänka en slant för att bidra. Det kan även du göra. Sätt in pengar till Vilma asyl som jobbar med integration i Vilhelmina, sätt in till någon hjälporganisation eller till humanitet.nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.