Utmaningar och romantik

Veckorna före jul arbetade jag i Stockholm och Göteborg och hade möjligheten att hämta upp barnbarnen med mig hem. Så i två veckor har jag och Ulf haft nöjet att ha två femåringar och en tvååring i huset med bara några föräldrar med. Det är få förunnat att kunna ha familjen samlad under julen och vi är några av dessa förunnade. Alla döttrar har varit hemma med män, barn och pojkvänner över helgen och igår när Sofi åkte med sin familj blev huset så mycket tystare och tråkigare. Även Natali åkte tillbaka till jobbet. Som tur var är LottaKarin med familj fortfarande hemma.

Tänkte att jag skulle skriva någon sorts krönika över året som gått, ett år där vi som land prövats på flera sätt både som samhälle och som land. Men vi har prövats förut och kommer att klara det även denna gång.

Under året har något märkligt hänt i den svenska politiken. Alla partier utom två har helt ändrat linje, ändrat sina tidigare ställningstaganden och vänt från vitt till svart i flera frågor. Det är bara SD och C som stått tydligt fast i sin värdegrund utan att låta sig dras med i hetsen. Sverige behöver anta utmaningarna på ett konstruktivt sätt då utmaningarna inte är en engångshändelse utan det som sker i världen kommer att behöva hanteras långsiktigt och med starkt mod. Det handlar om klimatet, om migration och om en statlig apparat som måste uppdateras.

Vi ska känna ödmjukhet inför dessa utmaningar. Vi ska vara medvetna om att de kräver kompromisser och att gamla sanningar utmanas av nya. Men vi ska också vara tydliga med att svåra stunder kräver starka värderingar. Och vi ska vara medvetna om att hopplösheten är vår fiende och att tron på framtiden är nyckeln till framgång.

Det har hänt mycket under året som gått inte bara i politiken utan även i mitt privatliv. Kära som gått bort och tillskott på G i familjen är det stora. Men även barn som blivit vuxna och flyttat ut, nya uppdrag och lärdomar. Upplevelser tillsammans med min man, mInnen vi skapats för framtiden och stunder att glädjas åt.

Kommande år kommer att bli innehållsrikt det med och vi bestämde häromdagen att det skulle bli ett romantikens år. Så det ser jag fram emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.