Det handlar om män!

Håller med de som säger att sexuella trakasserier nu lyfts fram som sensationsjournalistik som om det var engångshändelser. Så är det ju inte. Finns det en enda kvinna som inte blivit sexuellt trakasserad i sitt liv? Jag, mina vänner, mina döttrar, min mamma, mina systrar kan alla vittna om trakasserier och övergrepp. Allt från ren misshandel, secuella övergrepp, hot, tafsande och verbala hot, blickar, gester.. Hela skalan finns av övergrepp i mina närmaste bekantskapskrets av kvinnor.

Förövarna ska anmälas, lagföras, straffas! Men få anmäler, få som anmäld döms. Samhället har inte visat det starka motstånd mot trakasserier pga kön som de borde ha gjort. Se bara väldtäcktsdomar och den forskning som finns kring dem.

Att kvinnor trakasseras är inget nytt! Det är förfärligt att det händer och att det fortfarande finns en könsmaktsordning i vårt samhälle. Vi måste våga se det och våga prata om det. Det handlar om män!

Det handlar om att vi fortfarande inte lever i ett jämställt samhälle. Det handlar om kön och förövarna är män. Grundproblemet är samhällets könsmaktsordning inget annat!

2 kommentarer

 1. Oscar

  Hej Maria !

  Med anledning av ditt inlägg, önskar jag bara ställa en fråga.

  Tycker du att vi skall acceptera månggifte i Sverige ?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Min moster kunde aldrig gifta om sig. hennes man var svårt sjuk och medvetet borta i Alzaimers sjukdom. Hon hade en ny manlig bekant under flera flera år. Hon skulle ha haft möjligheten att inte behöva skilja sig från sin sjuke man men ändå kunna gifta om sig och leva med en ny man.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.