Vilka är framtidens politiker?

Läser en ledare i Norran och känner igen mig i mycket av det som skrivs. Hur ska demokratin kunna utvecklas och hur ska vi få fler att engagera sig för att ta ansvar över det gemensamma om demokratin inte får fungera? När medborgare inte vill engagera sig för rädslan att bli ”bestraffad” på ett eller annat sätt har vi ett gigantiskt problem. Eller om kommunanställda inte vågar engagera sig i ”fel” parti, vart fä vi då på väg? Vilka är det då som ska ta detta demokratiska ansvar i framtiden? De som ställer sig in i ledet utan att tänka själva. Det är oerhört skönt att en av de ledande socialdemokraterna i Umeå ställer sig upp mot det egna partiet och protesterar. Jag tror vi behöver mer av sånt oavsett parti. Säg emot!

Läs ledaren själv och byt ut namn och kommun och vips så kanske du känner igen dig. Det står ”Det borde vara så självklart och så givet att beslut ska tas tillsammans. ”Den grundläggande demokratiska principen borde vara lika enkel som självklar: kommunala frågor ska beredas i de olika politiska partierna, bland medlemmarna, men avgöras först efter att samtliga partier fått full insyn i ärendet. Oavsett om något parti har egen majoritet eller inte.”

Det är väl självklart!

Läs hela ledaren här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.