Är landstinget en diktatur?

Det här med demokrati verkar vara väldigt svårt för S i landstinget. Idag får jag höra via media att Landstinget ska genomföra ett Projekt Balans 2.o!? Det första projektet var en katastrof för inlandet och för primärvården i hela länet. Jag bävar för vad detta uppdaterade projekt ska innebära för oss som i de inre delarna av länet. Att landstinget nu måste spara handlar om att Socialdemokraterna suttit lugnt i båten efter det första projekt Balans och trott att alt skulle lösa sig med en röd regering. Nu ser de att tyvärr hjälpte den röda regeringen inte ett enda landsting i kris.

I mitt huvud så tas beslut i demokratier på så sätt att alla partier är med och diskuterar olika förslag, utifrån ett underlag tjänstemän presenterar, utifrån de riktlinjer de fått från politiken. Flera alternativ med konsekvensbeskrivningar som man tar med sig hem till sitt egna parti för att fundera över. Sen går man tillbaka till det beslutande rummet och för fram vad partierna tycker och går till beslut.
Riktlinjerna för det tänkta projekt Balans 2.0 dvs det nya sparförslagen som ska uppgå till närmare en halv miljard är inte presenterad för oss i opposition så vi har ingen aning om vad det är de som styr har tänkt.

Det känns både obehagligt och ovärdigt att Landstinget styrs på ett sätt som mer liknar diktatur och jag har svårt att kalla det demokratiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.