vart går pengarna?

Hur ser fördelningen av medel ut i vår kommun och i länet? Jag har ingen aning. Såg i en intervju från jämställdhetskonferensen i Malmö som pågått i veckan att det finns kommuner som har 70 procent av resurser inom fritid till killar/män och 30 procent till tjejer/kvinnor.

Diskussionen som följde var att det kanske inte är så konstigt att unga tjejer lämnar mindre kommuner då det är där fördelningen är som mest ojämställd. I städer fördelas resurserna mer lika och utbudet är större inom fritidsområdet.

Hur ser det ut då det gäller sjukvård och skola? Hur fördelas pengarna där? Det skulle vara intressant att veta hur siffrorna ser ut i vårt län. Hur fördelas våra skattepengar om man tittat på kön?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.