Konkret förslag för att snabba på utvecklingen

I Sala sitter ingenjörer från ABB på ett flyktingboende och rullar tummarna istället för att jobba på ABB som ligger 4 mil bort. I Göinge lägger kommunen alla pengar som regeringen tillskjutit på att se till att de som kommer hit kommer in i ett jobb. Igår presenterades vilka yrkesgrupper som det är störst efterfrågan på, där kockar och mekaniker ligger i topp före undersköterskor i äldreomsorgen och lärare.

Arbetsförmedlingen säger att Rut borde återställas då de var ett mycket bra sätt att komma in i ett första jobb. Gamla nedlagda skolor görs om till boenden i byar som sedan länge upplevts som utflyttningsbyar. Fotboll, judo och andra idrottsklubbar klättrar uppåt likväl som andra föreningar som fått in nya människor. Samhällen förändras och utvecklas med hjälp av nya människor som kommer in med andra perspektiv, erfarenheter, kunskaper oh traditioner.

Allt är inte enkelt och vi har mycket att göra för att underlätta människors möjliget att komma in i jobb och i samhället. I helgen har Centerpartiet kommundagar där vi pratar om konkreta förslag för att se till att det här ska bli enklare, att ta vara på människors kraft, vilja och initiativ. Du kan följa med i vad som händer via #kommundagarna. Det finns så mycket att göra och var och en av oss kan göra en insats utifrån vart vi befinner oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.