Så bra att regeringen vill flytta myndigheter.

Det är ett glädjande besked från regeringen att de, liksom Centerpartiet, vill flytta ut myndigheter från Stockholm ut i landet. Jag hoppas verkligen att det inte bara betyder några få större städer utan att skattekontoret och andra mindre orter får behålla eller få nya myndigheter att etablera sig.

Min kompis Pelle Åsling riksdagsledamot och ordförande i Skatteutskottet har drivit på. Han har tydligt visat och ifrågasatt att Skatteverket lägger ner kontor runt om i landet trots politiska direktiv att göra det rakt motsatta.

Det jag ser emellan raderna är att indelningskommitténs arbete och det som förväntas komma nu till veckan gör att regeringen ger löften inför en ny regionindelning. För att man ska kunna regionalisera Sverige så behöver man titta på hur staten ska administreras och vart myndigheterna ska finnas. Min förhoppning är att statens verksamhet decentraliseras ut så långt det bara går. Ut i landet, bort från stan.

Vi får se vad som kommer….

2 kommentarer

  1. Christine Svensson

    Det här låter ju bra Maria K. Men hur ser det ut i vår egen kommun där snart allt har stängts ner. Jag tänker på försäkringskassan, polisen och de andra som håller till längst ut i ytterkanten på plass*n.
    En del har bara öppet ett par dagar/vecka. Ska det vara så här?
    Ja, det kanske ska byggas ett serviceboende mitt i ”stan”…. men inte är det utvecklande för kommunen. Det är ju dit jag bl.a. snart ska flytta och vem ska då flytta in i mitt hus som dessutom ligger i Skog.
    Vi måste komma på hur vi ska få folk att stanna kvar. Annars kommer ingen att på på serviceboendet tillslut.
    Jag har inga bra tips eller förslag men vi måste försöka hjälpas åt och tänka till.
    Håller du inte med mig?

  2. Basic Rules

    ”ut i landet bort från stan ” – må vara din övertygelse, men hur många centerpartister finns det där ute, ni som månar om Landet ? Merparten i Tavelsjö. Kompetenta dessutom… Ok, låt oss förlägga Migrationsverket till dig då. Är det ok för dig och dina anfäder ?
    Som du förstår sluta tramsa !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.