Kampen lönade sig för Lycksele!

Idag är vi Centerpartiester glada, inte bara vi i norra Sverige utan i hela landet. Skatteverket backar på centraliseringsplanerna. Nu är frågan större då staten ser över hela organiseringen av statliga verksamheter och regionindelning. Men ändå.

Skatteverket stoppar nu nedläggningen av skattekontoren i Enköping, Hudiksvall, Ludvika, Lycksele, Mariestad, Simrishamn, Vetlanda, Värnamo och Ängelholm.

Per Åsling, skatteutskottets ordförande, har kämpat på och slitit med detta en lång tid. ”En stor seger för Sverige utanför storstäderna”, säger han i ett pressmeddelande.

Pelle har kämpat på alla sätt han kunnat allt från att kalla skatteverkets generaldirektör till utfrågning i skatteutskottet, begärt insynsråd för att se analysen som skulle tala om varför man skulle lägga ner till en offentlig utfrågning i riksdagen. Han har besökt alla kontoren och träffat de som kämpat lokalt.

Det vi drivit på är att det finns en förordning för statliga myndigheter att följa som Alliansregeringen beslutade om under sin tid vid makten. Där det är tydligt att decentralisering av verksamheten ska beaktas. Det är viktigt att den tanken får genomslag och blir verklighet. Decentralisering är bra för både statens plånbok och hela landet. Så idag ska vi fira!

2 kommentarer

  1. Kenneth Hellberg

    Nu fick skattekontoret vara kvar i L-sele under S och MP styre….när alliansen styrde (tror C är med där) då rök skattekontoret och försäkringskassan i Vilhelmina……i stort sätt, hur tänkte man då??

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Inställningen har inte ändrats. Centerpartiet har i alla tider drivit på decentralisering, men tyvärr inte fått med sig de stora maktpartierna i detta. Nu börjar även de prata om landsbygden och inse att landsbygden bygger landet, vi är inte tärande, vi är närande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.