Blå dunster av vänstern för att lura er att tro på sänkta löner!

Obs Centerpartiet har INTE föreslagit sänkta löner! Låt inte den samlade vänstern slå blå dunster i era ögon och låt dem inte förvanska sanningen, än hur många apparater de drar igång för att just få det att låta så.

Vi har däremot föreslagit lägre ingångslön för nyanlända som idag är helt utan jobb. Vi har föreslagit både ingångsjobb och ingångsföretag. Det är två bra förslag som regeringen gärna får börja driva. Det skulle göra stor skillnad för den som i dag är utan jobb och inkomst eller för de som tycker att företagande är för krångligt och svårt.

Men att sänka löner har vi aldrig föreslagit. Det är helt olika saker. Men det är klart så fort man utmanar den starka fackföreningsrörelsen så drar det igång en rejäl apparat. Socialdemokratin och hela LO drar på och försöker kväsa de förlag som ändå skulle kunna funka. Idag till exempel så föreslår Socialdemokraterna förändrade arbetsgivaravgifter för den första som anställs hos ett företag, där företagen ska betala ålderspensionsavgiften på dryga 10 procent. Förslaget gäller i ett år för anställningar som är minst tre månader och omfattar minst 20 timmars arbetstid per vecka.

Ett förslag likt det som vi i Centerpartiet föreslog i somras och då ”rasade” socialdemokratin och LO. Nu lägger de ett snarlikt förslag och då är det ingen som rasar mer än Centerpartister som tycker att S tar åt sig äran av det någon annan tänkt.
Emil Källström från Ö-vik som är Centerpartiets ekonomipolitiska talesperson säger att förslaget är en krånglig halvmesyr av det förslag som lades i somras. Centerpartiets förslag var att helt slopa arbetsgivaravgiften under två år för den första anställda och omfatta all lön upp till 180 000 kronor per år. Lättare att administrera för företagen och lättare att begripa sig på.

5 kommentarer

 1. Bergis

  Jag fattar ingenting. Varför vurmar centern för ökad invandring om det inte finns några jobb????

 2. Andreas

  Hur menar du när du först menar att centern inte vill sänka folks löner, och att den uppfattningen är att slå ”blå dunster” i folks ögon, för att sedan stolt berätta att ni helt vill avskaffa arbetsgivaravgiften i två år för nyanställda. Då ställer jag frågan om ni vet vad arbetsgivaravgiften består av? Är inte det i realiteten en lönesänkning ni talar om? Och om det blir billigare för företag att anställa i bara två år, vad kommer det att göra för anställningstryggheten? Monstruöst förslag. C får gärna ta på sig hela ”äran”.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Arbetsgivarevgiften är inte något som slår mot arbetstagaren. Det är ett billigt sätt att skapa jobb i jämförelse med statliga stöd.

   • Kristina Norman

    Men vänta nu …
    Arbetsgivaravgiften består sv olika delar som betalas in till socialförsäkringssystemen.
    Dvs sjukkassa, pensioner mm
    Arbetstagaren avstår från löneutrymme för att det ska betalas om till de systemen.
    Klart att det påverkar arbetstagaren om det tas bort.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

     Nej det gör det inte. Det är staten som tar den smällen inte löntagaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.