Ardalan Shekarabi behöver hjälp!

Igår släpptes en rapport från statskontoret, om närvaron av statliga myndigheter ute i landet, som många av oss som är intresserade av landsbygdens framtid sett fram emot. Tyvärr blev det inget storverk utan visar upp sånt som vi redan vet och inga konkreta förslag presenteras.

Känslan att regeringen gav uppdraget åt Statskontorets att se över statliga myndigheters agerande bara för att få lite tid på sig att fundera fram några politiska förslag. Så vart är förslagen från regeringen? Ardalan Shekarabi behöver hjälp och mer stöd i sitt eget parti för att nå det han säger när han är ute och pratar i landets små orter.

Vi har inte tid att vänta och de förslag som också kom igår från Landsbygdskommiteen är väldigt viktiga. Då alla partier finns med i den kommittén så kan de bli verkliga.

Centerpartiet har tagit fram en rapport om hur statliga myndigheter kan decentraliseras som ett stöd för att skynda på processen. Den får gärna Ardalan knycka idéer ur så att vi kan se en verklig förändring.

Det handlar både om att få ner kostnaden för hyror för statliga myndigheter som är lägre på landsbygd och om att utveckla lokala servicekontor med hjälp av digital teknik.

Du hittar rapporten på centerpartiet.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.