och det blidde en tummetott….

Igår presenterade regeringen att de lägger 10 miljarder även detta år som ett generellt statsbidrag till kommunerna. Idag presenterar de ett förslag om att arbetsgivarna ska ta en större del av sjuklönekostnaderna. Min undran är hur mycket av det generella statsbidraget till kommunerna som blir kvar då kommunerna betalat dessa sjuklönekostnader? Blev det som först skulle vara en ytterrock en tummetott?

Det är kommuner och landsting som har de stora grupperna sjukskrivna så det är de som får de stora kostnaderna. Att öka sjuklönekostnaderna för de små företagen är direkt livsfarligt. Ett litet företag slås omkull om de har personal som är sjukskrivna länge. Det är som jag ser det rent oansvarigt att lägga det ansvaret på de små företagen. Att ge kommunerna pengar med ena handen och ta tillbaka dem med den andra handen är inte heller särskilt ärligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.