I´m with her!

Hillary Clintons valkampanj har hållit på ett tag och kommer att fortsätta ända in i hösten. De har en slogan I´m with her, en slogan som alla förstår vem de pratar om. USA har aldrig haft en kvinnlig president så det borde väl vara dags snart kan man tycka.

Jag känner mig tacksam över att tillhöra ett parti som har haft och har många kvinnliga ledare. Karin Söder är en av de som visade vägen, hon var den fösta kvinn liga partiledaren i Sverige och hon var den första kvinnliga utrikesministern. Idag delas ett stipendium ut till Karin Söders minne. Mottagare är advokaten Elisabeth Massi Fritz som arbetar med att stärka barn och kvinnors rättigheter och den första advokat som specialiserat sig på hedersrelaterad brottslighet. Hon står i sin yrkesroll ständigt på utsatta barn och ungdomars sida. Så det stipendiet hamnade rätt, Karin Söder var under många år ordförande för Rädda Barnen så hon hade nog gillat valet.

Att stå bakom parollen I´m with her gäller för fler än för Karin Söder. Det gäller för mig som person att stå tillsammans med Annie, med Ewa-May och med Annika. Alla tre kvinnliga politiska ledare från nationell, regional och lokal nivå. Få partier har ynnesten att ha så många kvinnliga ledare.
Känns gott!

2 kommentarer

  1. Larsa Rännar

    Oj oj visst har du också läst engelska i skolan ? Det heter I am with her !
    Eller menade du att du är med här?
    Ibland blir det tokigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.