Mångfald är bättre än enfald!

I helgen som gick valdes Marita Stinnerbom in i styrelsen för centerpartiet i Västerbotten. Ett väldigt bra val då Marita verkligen är duktig och kan de parlamentariska systemet mycket väl. Hon är partiledare i Sametinget och ledamot i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Vilhelmina.

Vi pratar om att mångfalden måste öka i politiken för att spegla hur samhället ser ut. Både kön, ålder, bakgrund och etnicitet väger ojämn i de politiska rummen. Av någon konstig anledning har få samer engagerat sig i den nationella politiken. Så det är verkligen på tiden att det kommer fler in i politiken. Inte bara lokalt, utan även regionalt och nationellt. Ska de politiska församlingarna spegla hur samhället ser ut så krävs det en hel del arbete för mångfalden av samtliga partier.

Lyssna till Marita här:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.