En politik som bidde en tummetott!

Det är när det går bra ekonomiskt som man ska rigga för de sämre åren som kommer. Det är ett vanligt sätt att hantera ekonomin i både det offentliga och i företag. Då borde regeringen dra nytta av den goda ekonomin i landet. Men tvärtom så lånar regeringen istället pengar och driver en politik som kostar mer än den smakar..

Idag presenteras vårbudgeten och jag som politisk nörd har naturligtvis funderat på hur det påverkar min och andras vardag. Det som är bra är att regeringen plankar centerpartiets förslag då det gäller jobben då RUT breddas och det är ju bra. Baksidan av regeringens förslag är att de vältrar över ansvaret för de som är sjukskrivna på arbetsgivarna. Det är oerhört tufft för ett litet företag och även tufft för de kommuner som har många sjukskrivna.

Regeringen ska låna pengar utomlands för att ge 10 miljarder till kommuner och landsting samtidigt som de tar tillbaka närapå hälften då landstingen och kommunerna ska betala mer för de som är sjukskrivna. En märklig symbolpolitik som inte ger den skillnad som skulle behövas för många kommuner.

Att sänka kostnader på företagande och jobb är en klok politik. Fler jobb innebar att kommunerna hade 150 miljarder mer pengar i slutet av Alliansens regeringstid. Då är 10 miljarder som kanske bara blir 5 miljarder inte mycket att komma med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.