Glädjen för en Centerpartist är när miljön värnas…

Vid dagens kollektivtrafikutskott så fick vi information om att resandet med kollektivtrafiken ökar i länet vilket gläder en Centerpartist. När miljön värnas och när man nyttjar våra samlade resurser smart, då blir jag glad.

En smolk i den glädjen är den nya lagstiftning som kommer kring resandet där riksdagen inte tagit hänsyn till hur landet ser ut utanför storstan. Lagstiftningen är bra på det sätt att den ska hjälpa de som reser att få bra information och bra service. Men bara på resor under 15 mil. Riksdagen har inte haft koll på hur det ser ut i Norrland. Så den här lagen kommer att ställa till det.

I augusti så införs reskassa, då kan du köpa ett kort som du laddar med pengar och så kan du resa så länge du har pengar på det kortet. Det ska vara lätt att ladda och enkelt att använda. Det blir bra då det idag är tjorvigt att köpa biljetter för enkla och spontana resor.

Det är en hel del på gång i kollektivtrafiken i länet där alla kommuner berörs. Både anropsstyrd trafik, gemensamma beställningscentraler, samarbeten över länsgränserna och utveckling av trafiken.

Hör gärna av er för inspel, tankar och synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.