Helena, systerskap och dax för att klia en annan kvinna på ryggen

Är vi ute efter ett jämställt samhälle så behöver kvinnor klia varandra på ryggen! Vill vi skapa ett jämställt samhälle så måste systerskapet bli än starkare. Ska vi få ett starkare samhälle där vi tar vara på människors resurser och engagemang så krävs det en borgerlig regering. Det var några av de viktiga slutsatserna från Helena Lindahls anförande vid Centerkvinnornas förbudsstämma som öppnade igår fredag i Umeå Folkets Hus.

Centerkvinnorna är Sveriges största kvinnoförbund så det är över 200 delegater med på stämman i helgen. jag är själv där som gammal Centerkvinna, stolt över att kunna vara med i ett parti som verkligen är feministiskt på riktigt. Vi är det parti som har haft tre partiledare som varit kvinna. Få partier kan leva upp till det. Men det handlar inte bara inte om representation, det handlar om realia och resurser också.

För oss är jämställdhet norm och inte undantag. Det är kanske därför som den nuvarande så kallade feministiska regeringen klingar så falskt. Många av deras genomförda politik har direkt slagit mot kvinnor både då det gäller jobb, löner och möjligheter att bestämma över våra egna liv.

Du kan följa stämman på www.centerkvinnorna.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.