Neddragningar för föreningar, kultur och fritid är så surt…

Det känns väl sådär att sitta och ta fram förslag på neddragningar och resursminskningar när man samtidigt läser om grannkommunen som kan satsa på barn och unga i sommar. Det är Storumans kommun som ger alla unga erbjudande om sommarjobb i kommunens verksamheter i sommar. Det sura är att veta att det hade kunnat se annorlunda ut i vår egen kommun om vi fått fortsätta på den väg vi påbörjat. Då hade vi forthoppningsvis varit i samma sits som Storuman, att gå plus ekonomiskt och ha pengar att satsa på både personal, fler jobb och på skolan.

Men nu är vi där vi är och vi ska naturligtvis göra allt vi kan för att komma framåt i förslagen på neddragningar, nedläggning och resursminskning till föreningar. Barn och unga måste alltid gå först pengarna så det är där vi kommer att prioritera att resurserna läggs. Sen får vi bara vänta in nästa val och en kursändring även för vår kommun.

2 kommentarer

  1. Viveka Abramsson

    Det finns mycket att säga om er tid i majoritet och nu i opposition men jag nöjer mig med att konstatera att ni också står bakom budgeten för 2016.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det gör vi, det är ett svårt läge där vi tar ansvar. I det nya läget med jämna block så ser jag fram emot ett ökat samarbete där vi ger och tar från båda sidor. Ekonomin måste komma i balans om någon ska vilja styra framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.