Löfvens feministiska eller patriarkala regering

Två saker förbryllar mig just nu i den svenska politiken. Det som sker i Mp och det som sker i S. Varför i hela friden får Gustaf Fridolin vara kvar som språkrör, varför offrar MP Åsa Romson? Och Varför är det så tyst kring Mona Sahlin och att hon tvingats avgå?

Att det är lättare att offra kvinnor vid politiska bål är ingen nyhet men i MP,S fall så har Fridolin verkligen inte gjort färre tabbar än Romson. Han har varit fel ute som nu sist om Att MP hade den första Kvinnliga politiska ledaren. Helt tokigt alltså. Karin Söder var den som spräckte glastaket för kvinnor i svensk politik ingen annan.

Men varför tystar S ner Mona Sahlin? Kommer de att lägga henne i nån låda för att vila sig ur den här krisen för att sen kunna plocka upp henne i ett framtida partiledarbyte?

Det måste vara svårt för en regering som kallar sig för feministisk att förklara sig i detta. Vi får väl se vad Löfven säger när han presenterar sin nya regering nu när han gått ut med att han ska ombilda. Det kanske inte längre är någon feministisk regering, det kanske blir en patriarkal?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.