Valfrihet att välja tandläkare

Så tacksam idag efter att ha stått på bron på Vilhelminakliniken när de öppnade i morse och fick hjälp. Vi har i vår kommun privat tandläkare som alternativ till folktandvården. Jag gillar verkligen valfrihet och jag gillar den service jag får lokalt.

Jag bet sönder en tand i helgen som gick och kände mig helt tandlös. Så skönt att få hjälp så snabbt. Tänker bara på de som inte listat sig privat utan går hos folktandvården, undrar hur länge de hade fått vänta med att få hjälp om de varit i samma sits som jag i morse?!

Hur ser det ut? Har du fått vänta?

4 kommentarer

 1. Suzanne Lindberg Sellin

  Ja jag vet inte var du bott de sista 40 åren men en privat tandläkare har funnits i Vilhelmina sen jag gick småskolan så vem som helst kan få hjälp akut.

 2. Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

  Tror det är svårt att få akut hjälp för de som bara har folktandvården att vända sig till. Jag har hört att de har månadslånga väntetider. Men någon som läser detta kanske vet hur det ser ut och kan kommentera.

 3. Oberoende Politisk Bedömare

  Bra att du fick hjälp med din tand.
  Vill dock påminna om att även folktandvården såklart har akuttider tillgängliga för de som behöver akut hjälp.
  Betvivlar dina uppgifter på månadslång väntetid för akut tandvård. Betvivlar det STARKT!

  Men det sagt så borde såklart även tandvård ingå i den allmänna sjukvårdsförsäkringen. Varför ska vi betala extra bara för att det är en tand som är sjuk?
  Inga andra delar på kroppen ger vi den särbehandlingen:

  ”Tja, nä du har ju brutit handleden så du får betala extra. Staten tar bara hand om benbrott”.

  Trams, rent trams om vi ska vara ärliga.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Håller med dig om att tänder är en del av kroppen och borde ingå i samma system. Det som skiljer är väl att tänder är mer beroende av hur du själv sköter din hälsa. Folktandvården är en av de verksamheter som går ihop ekonomiskt och som redovisar bra resultat. Jag tror att konkurrensen är en del av detta. Det finns tusentals bevis för att konkurrans utvecklar,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.