Vilhelmina kommuns budget

De senaste veckorna har vi i Centerpartiet jobbat intensivt med kommunens budget för nästa år. Det är krångligt och svårt och nya siffror dyker upp i hanteringen. Svårt men samtidigt givande att verkligen fundera på hur vi vill att kommunens pengar ska prioriteras. Vi har ju en hel del att fördela. Vår gruppledare Annika håller i trådarna och tillsammans försöker vi se hela kommunen, alla olika intressen samtidigt som vi måste prioritera för att få ihop det på sista raden. Kommunen lever långt över sina resurser och där har vi olika syn på varför och på hur vi ska komma till rätta med det. Vi sneglar naturligtvis på grannkommunen Storuman som styrs av Centerpartiet där de går plus och har pengar över att lägga på personal, på attraktivitet och på barnen. Vi tittar också på Nordmaling som även den styrs av Centerpartiet där äldreomsorgen nu ligger i topp i jämförelser med andra Svenska kommuner och skolan har gått från botten upp i topp i Sverige.

Så det är klart att styrningen spelar roll i hur ekonomin och kvalitén utvecklas. Det krävs både en bra samsyn, en positiv konjunktur, en stöttande och bra ledning och bra motivation hos de anställda att förändra. Det ska bli kul att se hur vårt budgetförlag tas emot då vi blickar framåt. Du kommer att hitta det så småningom på vår hemsida och via sociala medier.

2 kommentarer

  1. Magnus Johansson

    Hej Maria!
    Har jag missuppfattat det hela, men skulle budgetarna inte vara inlämnade 18 maj (igår onsdag)?Samma dag då du skriver detta?

    Eftersom jag ska ned på gruppfullmäktige och KS till veckan ska det bli intressant att få ta del av eran budget.
    Ha det gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.