Att det ska vara så hotfullt att prioritera Norrland?

Nu har regeringen bestämt sig för att lägga ner Inlandsinnovation och lägga de pengarna i städerna istället. Nog är det väl märkligt att det ska vara så hotfullt att lägga pengar i Norrlands inland och kombinera det med tankar på att det finns innovationer och företagsamhet även här och inte bara i städerna!

Det var 2010 som Maud och Centerpartiet startade ett riskkapitalbolag direkt riktat mot inlandet i Sverige. Tanken var att två miljarder i riskkapital skulle få fart på satsningar i inlandet – från Värmland och norrut.

I veckan beslutade riksdagen att låta slå ihop Inlandsinnovation med statens övriga rikskapitalbolag. Utredningen som ligger bakom är stadsfokuserad och har samma namn som Ebba Grön låten, Staten och kapitalet”, den menar att en samordning ska göra arbetet effektivare samtidigt som dess konsekvens blir en centralisering av pengar till städerna.

Centerpartiet menar att en övergipande verksamhet åter kommer sätta inlandet i skuggan. Satsningarna kommer liksom tidigare hamna i storstadsregionerna.

Det märkligaste av allt är att inte länets riksdagsledamöter som är Socialdemokrater och Moderater inte protesterar. När ledamöter som bor och verkar i vårt län inte begriper vad de ställer sig bakom är det illa. som Dalarna kan bidra till detta.

Det är klart att jag kan förstå att man vill effektivisera och fokusera de pengar som finns men då skulle de ha behövs skriva in att pengarna även ska gå till de glesa delarna i landet och till de norra delen av Sverige.

Jag är verkligen besviken på de ledamöter som inte säger ifrån i frågor som rör vårt län.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.