Ska staten ta din skog?

I fredags ringde en Centerpartist och var både arg och orolig då han hade hört den av regeringen utsedda utredaren av skog säga att skogen borde förstatligas. Han tyckte det var märkligt att regeringen kunde utse en person att utreda skog som har en så tydlig socialistisk inställning att privat ägande är av ondo. Han tyckte att utredaren måste entledigas från sitt uppdrag NU! Jag håller med och tänkte samma tankar. Både Centerpartiet och LRF har krävt hennes avgång nu i dagarna.

Samtidigt så borde vi ju kanske inte vara varken förvånade eller förtvivlade. Vi har en vänsterregering som naturligtvis vill driva socialismen framåt. Där är en av grundstenarna att privat ägande är av ondo!

5 kommentarer

 1. Jonas

  Att ifrågasätta skogsnäringen vore ett bra förslag. Det skulle gynna alla medborgare, men att gynna alla är ju förstås emot bl.a centerns ideologi. Då skriker man socialism så att det hörs långa vägar.

 2. Michael

  Det är förmodligen bra att ifrågasätta skogsnäringen.
  Men om ägareförhållanden ska ifrågasättas, vore det mer relevant att ifrågasätta om våra naturtillgångar verkligen ska förvaltas av bolag.

  Är det inte rimligt att anta att ett stort aktiebolag med massor av profithungrande aktieägare, gör allt som står i deras makt för att maximera vinsten?

  Är det inte samtidigt rimligt att anta att en privat markägare arbetar för att bygga upp så stora värden som möjligt i sin skog?

  Att ifrågasätta privat ägande av skog är varken kul eller modigt.
  Det är enbart ett tydligt sätt att uttrycka sin okunskap

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Jag håller med. Det privata småskaliga skogsägandet har i flera studier visat sig gå före på många sätt då det gäller hållbarhet och miljöhänsyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.