26 kr mer per mil blir X kr mer för en liter mjölk!

Visste du att regeringen har ett förslag om en kilometerskatt på 26 kr per mil. Jag ringde till en kompis, Roger Jakobsson och frågade vad han som åkare säger om förslaget. Han svarade att han och alla andra åkare i norr skulle få låsa dörren och gå hem. Jag hoppas att vi alla tillsammans kan påverka regeringen så att de inser att det här förslaget inte är förankrat i vad som är möjligt i verkligheten. Vi måste alla som bor i norra Sverige höja rösten i den här frågan. Det skulle få enorma konsekvenser i ökade priser på allt som måste transporteras.
Skatten ska betalas av transportföretagen. Men det är du som konsument som får stå för notan. För när transportföretagens kostnader ökar tvingas de också höja sina priser. Du får betala med bland annat högre matpriser.
Den här skatten slår extra hårt mot oss som bor i glesa trakter på landsbygden, för oss som är beroende av transporter för att få vardagen att fungera.

Förslaget måste stoppas. Tillsammans kan vi göra skillnad.Gå in och skriv under du också och sprid denna länk:
centerpartiet.se/stoppa-kilometerskatten

Här kan du skriva under uppropet om att STOPPA KILOMETERSKATTEN.

8 kommentarer

 1. Björn

  Det kommer inte komma på mjölkpriset, handlarna kommer anlita företag utanför Sverige istället. Det finns massor med företag som inte har några problem att komma hit och köra dygnet runt om det så behövs. Nej, vi kommer betala i fler lastbilsolyckor och mer arbetslöshet istället.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Håller med dig. Har pratat med några åkare som precis säger det. Det är konkurrensen som svenska åkare inte kommer att kunna hantera. Det måste riksdagsledamöterna i S , MP och V förstå.

 2. Olle

  Jo det är helt åt fanders.
  Appropå mjölkpriset så går detta upp 0,000541666 kr/ transporterad mil
  26kr/ 48 000 liter ,vid transport i fylld mjölkbil

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Du kan gå in på centerpartiet.se och se de fakta som finns och de frågor vi ställt för att få veta hur förslaget hanteras. Det verkar som om regeringen helst vill tysta detta. Så vi kämpar på för att skapa opinion i frågan så kanske kanske vi kan påverka socialdemokrater att backa.

 3. Viveka Abramsson

  Du skriver ”…regeringen har ett förslag…” och på centerpartiet.se kan man läsa ”Visste du att regeringen vill införa en kilometerskatt…” Vad jag vet så pågår en utredning som inte är klar än, men kanske har ni mer information, så min fråga kvarstår Har regeringen ett förslag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.