LTIKBERG OCH LYCKSELE LASARETT I SAMMA PÅSE…

I veckan har jag varit politiker i landstinget. Stora och viktiga frågor för länet som regionfrågan och frågor om hur vi organiserar vården har varit i fokus. Samtidigt så startar SVT sin serie om att landet delas. Det är väldigt skönt att tillhöra det partis om stod på barrikaderna när skolan i Latikberg lades ner. Vi håller en linje som känns så rätt om än inte alla medborgare tycker så än. Men förhoppningsvis gör tv programmet att fler förstår att det finns en annan linje för landsbygden. Det handlar om politik!.

Vi Centerpartister kämpar ju på för att decentralisera både då det gäller skolan och vården som när vi diskuterar hur makten och resurserna till norra Sverige ska fördelas men även då det gäller hur vi organiserar och styr över vården i länet mellan olika sjukhus.

När vi diskuterade regionfrågan i landstingsfullmäktige så tycker vi att en regionalisering ska leda till att lokalt och regionalt beslutsfattande stärks.

Vi vill se en mer närvarande nära makt så nära de som berörs av besluten som möjligt. Vi tror att genom nya besluts- och samarbetsformer gör att folk känner att deras synpunkter bättre tas tillvara. Vi tycker också att det är genom att decentralisera resurserna som att decentralisera skattebaser och statliga anslag som vi ser till att vi har råd med både sjukvård och resurser för tillväxt i företagen.

Vi tycker att det är viktigt att service finns i hela landet och att tillgång till både statlig och regional verksamhet och service ska finnas i hela landet för alla medborgare. Det gäller både vård, handel, skolor och barnomsorg och allt annat som det offentliga, stat, landsting och kommun har ansvar för.

Vi fick faktiskt med oss S i regionfrågan i vårt yrkande. JAg fick dock inte igenom att Landstinget ska annonsera även i Lokaltidningen och i tidningen Mellanbygdens när man annonserar i länsmedia. Men styrelsens ordförande lovade ta med det till nästa års beredning så jag fick väl ändå som jag ville om ändå det inte blir förrän nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.