Offerkofteattityd

Den här veckan är jag i huvudstaden och jobbar i riksdagshuset. Det är diverse frågor vi diskuterar allt från kilometerskatt, kulturskoleutredningen och hur skatteintäkterna till kommunerna ser ut. Det är grått och regnigt i Stockholm och affärerna pyntar med både julgrejer och halloween. Surnade till när ja gick förbi Dansmuséet som skyltade med FRITT INTRÄDE! Synd bara att det bara är i de stora städerna det är fritt inträde på muséer som vi betalar via skattsedeln, i små kommuner får man minsann betala sina besök själv, tänkte jag och surade vidare.

Det gjorde att jag fortsatte tänka på debatten om landsbygden och igår var det en debattare ibland annat Norran som tar upp problematiken med att SVT svartmålar stora delar av vårt land.

De skriver, ” Det saknas en sida som visar att landsbygden är full av människor med ett positivt driv, entreprenörer som inget hellre vill än att förverkliga sina idéer och ett föreningsliv som på många håll står i full blom. Det som landsbygden behöver är rättvisa förutsättningar och en möjlighet att utvecklas utan att staten lägger krokben med regelkrångel och alltför höga kostnader för företagandet.” Jag håller med och försöker både debattera och sprida allt jag bara kan av allt det positiva i diverse sociala medier för att väga upp det negativa.
Jag tror att nya idéer och lösningar värker fram när man verkligen är tvungen som att man använder distanslärande i glesbygdskommuner, utvecklar glesbygdsmedicin och digitala lösningar för diverse uppgifter som tidigare gjordes hands on. Människor på landsbygden är ofta föregångare när det gäller att testa nya kreativa idéer för sin hembygds utveckling. Det är viktigt att tillvarata det entreprenörskap, den kreativitet och den innovationskraft som finns på landsbygden, det är där det tänks nytt och görs nytt.

Vi behöver inte belastas med överstatlighet, offerkofteattityd, skatt på allt vi behöver på landsbygd som transporter. Vi ska ha förutsättningar att leva vart vi än valt och se till att det är möjligt. Låt makt och resurser landa närmare människor i regioner och låt oss själva bestämma vad vi gör med våra skattemedel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.