Den bästa vården

Känner ni igen argumenten i regionfrågan? Jag har som ni vet följt den länge och tror mig ha hört det mesta i argument för och emot. Landstinget ska sköta sjukvård, inget annat! Vi politiker begriper inte ur man sköter ekonomi, det slösas för mycket, det är för mycket resor, det är för många hyr läkare……Alla är lika missnöjda och alla blir lika oroliga när vården hotas. Själv stod jag längst upp på barrikaden när BB i Vilhelmina lades ner och idag är jag en av politikerna i landstinget.

Vi sliter ed ekonomin, vi sliter med köerna, vi sliter med teknikutveckling och vi sliter för att varje sjuk människa i vårt län ska få den bästa av hjälp som finns. Men det går inte ihop. Att värna om det nära som varje enskild sjukstuga är det som driver mig och mina ambitioner och jag ser att det inte går ihop. Sjukvården måste få vara den bästa, varje människa ska känna sig trygg md att jag kommer att få den bästa hjälpen om jag blir sjuk samtidigt som varje människa ska känna sig trygg med att det finns en sjukstuga nära som kan hjälpa mig med mina krämpor i vardagen och om jag blir akut sjuk.

Det handlar om att både se det lilla lokala, det regionala men det handlar även om det nationella för att få en sjukvård som är likvärdig för alla. Det är där vi går bet. Det är där det krävs en större region.

För även om sjukvårdspartiet i Norrbotten och andra nejsägare säger att landstinget minsann ska sluta med allt vad kultur, kollektivtrafik och regional utveckling heter så skulle det inte leda till något bättre län eller till någon bättre vård. Hur skulle man klara sig om bussen slutade gå? Eller om folktandvården slog igen. Det de fyra landstingen alla gör idag kan i många delar i framtiden skötas av en region, av fyra blir det en om vi ska få sjukvården att verkligen vara den bästa för den som blir sjuk.

En kommentar

  1. Michael

    Landstinget och ett privat vårdföretag hade en roddtävling. Det privata vårdföretaget vann med 1 km. Landstinget tog sedan in några dyra analytiker, för att analysera resultatet. Analytikerna kom fram till att det privata vårdföretaget hade en styrman och åtta roddare, medan landstinget hade sju styrman och två roddare.Inför returfighten ändrade då landstinget sin uppställning, så att det blev en förstestyrman, sju styrkonsulenter och en roddare. Nu vann det privata vårdbolaget med 2 km. Nu förstod landstinget att de måste göra något akut, varför de avskedade roddaren.

    Observera att det är ett skämt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.