Decentralisera NU!

I veckan gick både tidningen Land och ekot ut med att 10 000 statliga jobb kan flyttas från storstäderna till orter och småstäder på landsbygden. De säger att regeringen har slagit fast att statliga jobb ska flyttas från Stockholm till delar av landet där arbetsmarknaden är svagare. Det skulle enligt dem kunna handla om så många som 10 000 arbetstillfällen.

Är det därför S är så motiga att prata om decentralisering när vi pratar om en storregion? De vill kanske låtsas som om de kommit på det här själva, att decentralisera ut statliga myndigheter ut i landet som om det vore deras egen idé? Så att ordföranden i landsbygdskommittén Johan Persson (S), ska kunna stå där och stoltsera som Socialdemokrat. Han säger att samtal pågår inom och mellan partierna om alla olika förslag som den parlamentariska gruppen tagit fram. (en grupp där alla partier finns med.)

Min undran är om det inte vore läge för både honom och resten av hans partikompisar att prata mer med oss i Centerpartiet om just decentralisering då vi pratar regionfrågan….Det är ju nu den diskussionen behövs Inte när landsbygdskommittén ska presentera sitt förslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.