Skogen i europa

De skogliga frågorna och antibiotikafrågan har stort fokus i Bryssel just nu. Problemet för oss som bor i ett land med stor andel skog är att så få andra länder ser ut som oss. Många har svårt att förstå frågor kring skog. Något som vi få kämpa med även nationellt är där länsstyrelser sätter bevarande främst och glömmer att för att människor sa kunna leva i en region så måste det finnas möjlighet att försörja sig. Där det inte finns ett tillväxtperspektiv balanserat mot ett hållbarhetsmål så går det inte ihop.

Här tror jag vi har mycket att göra tillsammans. Både för att lyfta skogen som den stora potential den har som koldioxidlagrare för ett hållbart Europa på europanivå. Men även för att vi själva ska förstå hur vi på ett bättre sätt kan nyttja skogen för både oss som bor i skogens närhet, för de som ska bo är i framtiden och får de företag som bygger sina företag kring skogen. .

2 kommentarer

  1. Christer Johansson

    Vad är det för frågor kring skog som folk ”har svårt att förstå”? Jag tror att de i Europa som redan förlorat ”sin skog” ser på oss med avund och tycker det är oerhört tragiskt att vi i Sverige är på väg åt samma håll och omvandlar all naturskog till artfattiga plantager. Endast några få procent kvar.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Bland annat så har många länder inom EU inte den typ av skog som vi har, det är andra arter och så mycket mindre arealer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.