Tjusigt, men är det trovärdigt?

Majoritetspartiet i Landstinget i Västerbotten har försökt lägga ner akutplatser i Dorotea, ambulanser i Åsele, det av S styrda landstinget i Västernorrland lägger ner BB i Sollefteå, flera Socialdemokratiskt styrda kommuner har lagt ner byaskolor…osv. Men nu plötsligt så säger S sig vara ivrigt beredd att lyssna på landsbygdens folk. Visst låter det bra? De står och slår sig för bröstet då de presenterar den parlamentariskt tillsatta landsbygdskommittéens förslag. Tjusigt men är det trovärdigt? Det lär vi få se. Nu är förslagen ute på remiss länge, länge. Så länge att det hinner bli ett val innan regeringen behöver ta några beslut i kommitténs riktning.

Det kanske är på sin plats att göra en tillbakablick för att bedöma hur trovärdigt det är att Socialdemokraterna, nu gjort detta lappkast när det gäller landsbygden. Då utelämnar jag ändå deras nationella politik som till exempel de skatter på avstånd som de nu jobbar med att få till.

I Centerpartiet står vi fast förankrade och menar att en positiv utveckling av landsbygden är en direkt förutsättning för att nå de mål som satts upp vad gäller tillväxt, hållbarhet, attraktiva boendemiljöer och mångfald. Vi har fantastiska resurser i landsbygden, främst utgörs den av dess invånare men här finns även energi- och livsmedelsproduktion, rik kultur och natur, attraktiva boendemiljöer, föreningsliv och handlingskraft. Så jag ska med spänning följa hur S nu ska vända om den landsbygdsfientliga politiken de fört så är långt till en mer landsbygdsvänlig politik. Vi får se hur det går med den saken….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.