Bucht och Frohm i orange Helly Hansen

I veckan har det presenterats ännu en partiövergripande överenskommelse. Denna gång en Livsmedelsstrategi. S marknadsför detta med en bild av landsbygdsministern iklädd i något som ser ut som en orange Helly Hansentröja i timmerskog. En härlig bild och minnen av just den här typen av tröja är många. När det gäller den här strategin så är vi som Centerpartister överens med Socialdemokraterna om målen men inte om vad som krävs för att nå målen. Det är väldigt olika hur vi ser med landsbygdens bästa för ögonen och den politik som S driver som idag som är rent landsbygdsfientlig. Skatten på avstånd tex.

Att måla vackra bilder iklädd Helly Hansen hjälper inte, det krävs en politik som underlättar för människor i vardagen och som ger företag möjlighet att leverera. För att nå målen krävs en tydlig strategi som sänker kostnaderna och minskar regelkrånglet för företagen på landsbygd.

Centerpartiet har lagt stor vikt i förhandlingarna för att målen ska ge en verklig effekt för bönders konkurrenskraft och lönsamhet. Det vi är rädda för är att den politik som S driver mot landsbygden för att målen inte kommer att nås. Läs mer här:

Målsättningar utan en konkret politik fungerar inte. En politik som instället för att stötta, drabbar de som ska realisera verkstan är ett sätt att lura alla de som tror att de äntligen ska bli förändringar.

Regeringen kan inte ha höga mål för livsmedelsproduktionen och sen höja skatter för arbete och inför sen regeringen en kilometerskatt som kommer att höja kostnaderna för en mjölkbil med hundratusentals kronor per år då vet vi att det bara var fagra löften.

Det här bör Isak Frohm och andra ledamöter från Västerbotten tala om för väljarna. Istället så låtsas man att nu har vi en gemensam målsättning så nu är jobbet gjort. Nej tvärtom. Det är nu ni Socialdemokrater som styr det här landet idag måste visa på en politik som underlättar för landsbygdens företag att leverera livsmedel med eller utan Helly Hansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.