Dagens möte inför kommunfullmäktige

Idag har det varit möte inför kommande fullmäktige i Vilhelmina. Vi pratade om framtiden både den digitala framtiden, flyget som motor för tillväxt och andra frågor som personalförsörjning.

Flyget är en fråga som vi i Centerpartiet har sett som en nyckel för framtiden. Vi behöver en längre bana både för att kunna ta ner större plan som flyger från andra städer än Arlanda. Det är en viktig faktor för att utveckla besöksnäringen, fjälldalarna och turismen. Men även för att få hit nya verksamheter som Sametinget och statliga verksamheter. Vi tycker ju också att det är viktigt att vi ska kunna ta ner mer miljövänliga plan.

Vi fick en redovisning om digitala Västerbotten, ett projekt där Vilhelmina kommun är med och vill ta täten för digital utveckling. Så bra! Vi i C lade en motion i regionfullmäktige för många år sedan som vi fick igenom om att länet ska ansöka om att vara pilotlän för digitala lärverktyg. Den motionen har gjort sitt och den digitala utvecklingen rusar fortare än vi någonsin kan drömma om. Äldreomsorgen, skolan, transporter…ja många av kommunala tjänster kommer att skötas digitalt i framtiden.
Vi pratade även om personalens villkor som det ser ut idag och hur viktigt det är att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi ska även tillsätta två grupper, en som ska titta på planer för utvecklingen i Kultsjödalen och den andra för hur den politiska organisationen ska se ut efter nästa val.

Centerpartiet har med en motion om utökad undervisning i samiska där förslaget är att utbildningsnämnden ska jobba vidare med förslagen och en interpellation om barn och ungas hälsa och vad kommunen tänker göra för att minska alkohol och drogproblem.

Sen fick jag mig en rejäl omgång utifrån min blogg, där några socialdemokrater var mycket arga. Det berättar jag om i en annan blogg…

Imorgon är det kommunstyrelse och Kommunfullmäktige är den 27 februari och det kan du följa i direktsändning på vilhelmina.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.