Duktiga Annika.

Annika vår gruppledare i Centerpartiet i Vilhelmina har lämnat in en interpellation och en motion den 25 jan.

Interpellation

Till kommunstyrelsens ordförande Åke Nilsson
På vilket sätt avser kommunstyrelsens ordförande arbeta för att kommunen ska förbättra Vilhelmina kommuns företagsklimat?

Vilhelmina 2017-01-25

Motion till kommunfullmäktige i Vilhelmina

För att samhället ska växa och må bra behövs företag. Det är i små och växande företag som nya jobb skapas. Vi Centerpartister vill göra det enklare att starta och driva företag och billigare att anställa. Genom lägre skatter och mindre krångel kan företagen växa. Företagare ska kunna ägna sig åt sin verksamhet istället för att fylla i blanketter.

Vi vill sänka kostnaderna för att anställa med lägre och enklare skatter, särskilt för små och växande företag, skattemässigt gynna mindre företag framför större och förenkla krånglet för småföretagare.

Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat är en bra värdemätare av hur företagens villkor ser ut i olika kommuner. I denna ranking ligger Vilhelmina i botten och sticker ut när det gäller om företagen vågar kritisera kommunen. Där säger 60% av de tillfrågade företagen att de inte vågar kritisera kommunen.

Centerpartiet föreslår att Vilhelmina kommun tar fram en handlingsplan där vi analyserar nuläget och rankingar som görs, sätta upp mål och ta fram en plan för hur kommunen arbetar för att nå dessa mål.
Näringsklimatet i kommunen är viktigt.

Motionären föreslår Vilhelmina kommunfullmäktige besluta:
-att ge uppdrag till kommunstyrelsen att ta fram en handlingsplan för att förbättra näringslivsklimatet i Vilhelmina kommun.

Kontakt om du vill veta mer.
Annika Andersson

Centerpartiet
oppositionsråd Vilhelmina
Tel 070-2530058

Maria Kristoffersson
centerpartiets riksorganisation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.