Dina pengar går till kärnkraft och oljeindustri…

Men man blir då så förbannad…
Västerbottens läns landsting äger andelar i en fond som investerat pengar i kärnkraftverket snett mitt emot Nordmaling i Olkiluoto, 27 mil bort. VA!!!???? Och det räcker inte med det. Landstinget är enligt Folkbladet även delägare i oljebolag också….
Det är förbluffande hur man kan gå ut med en policy och sätta mål för att bli Sveriges mest hållbara landsting till 2020 samtidigt som man mörkar om vart man läger sina fonder?
Att inte Miljöpartisterna i landstinsmajoriteten studsat till och opponerat sig är ju märkligt. Eller så är det så enkelt att de inte vet vad de själva styr över.
Jag som ledamot i Landstinget har även jag ett ansvar. Landstinget handlar inte själva sina foner utan har lagt det på en privat aktör som har vissa regler att följa som den förvaltningspolicy som jag och de andra i fullmäktige godkänt. Det är väl det minsta man kan begära att en sådan policy följs upp?

2 kommentarer

 1. Edor Abrahamsson

  Du Maria, Rönnskärsverken med sitt gamla system med utanpåliggande behållare där man förvarar arsenik är mycket värre än kärnkraften. Rönnskärsverken arsenik skulle kunna döda alt liv på jorden och om det rann ut eller blev en läcka. Dessutom finns ingen halveringstid som med kärnavfall. Det är lika giftigt i evighet. Nu håller de på bygga om och ska förfara det under jord.
  Men visst är det konstigt att vi inte klagat på det här, eller vi kanske är så dumma att vi inte förstått?

  Åsså tycker jag ändå borde både C och du regionalt tänka efter lite vad ni prioriterade när ni hade makten och satt med i regeringen. Mycket av problemen som vi nu brottas med tillkom eller fanns redan under ”er tid”, så försök inte låtsas tro vi (jag) glömt. Posten bl är nu problem med och vem ändrade i ägarförhållandet där?

  Men visst är det bra du tänker på miljön, det har jag inget emot.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   ja du edor, jag önskar att centerpartiet var det parti som fått bestämma i en regering. jag hoppas att vi i nästa val blir så stora att vi kan ta reell makt. Så vi kan driva igenom hela vår politik och inte bara delar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.