Vattenfall läger ner i Storuman!!!

Vattenfall lägger ned sin driftcentral i Storuman. Elva anställda berörs av nedläggningen. Först säger de att de lägger ner i Jokkmokk men nu är det Storumans tur. De fagra löften vi hört om hur viktigt det är med jobb på landsbygd, landsbygdskommittens betänkande och landsbygdsministerns löften ekar tomma. Vattenfall ägs av staten, staten kan ge direktiv, Vattenfall tjänar stora summor på norra Sveriges inlands naturresurser…

Vattenfall säger att de har beslutat att minska antalet driftcentraler i sin verksamhet från tre till två. Vattenfall vill effektivisera vattenkraftsverksamheten för att vara bättre rustad för framtiden”. Syftet uppges vara att bättre nyttja resurserna och skapa flexibilitet i både produktion och organisation.

Vattenfall väljer att prioritera verksamheten i Vuollerim (Jokkmokks kommun) och Bispgården (Ragunda kommun) medan driftcentralen i Storuman läggs ned.

Besviken är väl det minsta man kan bli….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.