Tipslista till socialdemokraterna som åker på kongress

Jag hoppas verklige de kommer fram till bra beslut och att deras förslag som drabbar alla som bor på landsbygd läggs i papperskorgen. Det jag verkligen hoppas på är att de sätter igång verkstaden, att de börjar agera, sätter igång. Det är allt för många utredningar och remissrundor som drar ut på tiden medan landet dras isår. Det är ju märkligt att flest statligt anställda på landsbygden ska vara inom Systembolaget! Det borde ju vara inom samhällsservice det ska vara flest statligt anställda runt om i landet. Det Landsbygdsministern nu åkt land och rike kring under tre år och slagit sig för bröstet, att nu ska utarmningen vända! Det har vi ännu inte sett ett enda politiskt förslag för. Regeringen har inte lat ett enda politiskt förslag i den riktningen som Bucht pratat om. Så upp till bevis nu på er stämma. Bestäm och kom igång och gör nåt!
Min tipslista till Socialdemokraterna:
• Decentralisera makten!
• Skrota kilometerskatten! Och Slopa flygskatten!
• Se till att folk kan bygga på landsbygden och låt människor bygga vid vatten!
• Gör det enklare och billigare att anställa!
• Låt de som vill och kan starta egna vårdcentraler!
• Låt människor själva bestämma vart de vill bo!
• Låt vinsterna från vattenkraften stanna i bygden!
• Låt människorna som bor och lever på landsbygden få bättre förutsättningar för att kunna göra det istället för att som ni gör nu, försvårar för folk att bo i något annat än storstaden.

4 kommentarer

 1. Magnus Johansson

  Hej Maria!
  Som en av de som kommer att befinna sig på kongressen så behöver du inte vara orolig.
  Under de blott två och halvt åren Socialdemokraterna har suttit vid makten så händer det mer positivt för landsbygden och vår landsända än vad som hände under Alliansens och Centerns åtta år. Mycket är gjort och mer kommer. Var så lugn.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Så bra, vad är det du tänker på som blivit bättre? Kan du berätta?

 2. Magnus Johansson

  Nu ställer du en direkt fråga till mig, men hur länge ska du vänta med att lägga ut mitt svar? Det följer med ett ansvar att skriva en blogg anser jag. Iaf om man vill ha debatt och öppna samtal, men det är ett ansvar som jag inte tycker att du tar.
  Eftersom du är så dålig på att ta in kommentarer så väljer jag att lägga ut dem alltefter på min egna blogg En fjällbos funderingar.
  Ha det gott!

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Jag lade ut ditt svar så fort jag såg det. Tvärr har jag inte möjlighet att vara inne på bloggen varje dag. Men ett par gånger i veckan är jag inne i varje fall. Jag vill görna ha en öppen debatt där man diskuterar så att det blir tydligt vart man står och vilka skillnader som finns mellan olika politiska ideer.
   Ska kolla om du svarar i din blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.