Och för de som behöver det bidde det en tummetott….

Idag har regeringen presenterat sin budget med pompa och ståt som det sig bör. Det som gör mig förundrad är att det trots att Sverige befinner sig i en högkonjunktur med goda tider för en regering så gör de ändå inget för de som verkligen behöver hjälpen. Ja arbetslösheten är rätt låg, men högre än hos många andra länder, men trots det så är de som är arbetslösa väldigt långt från att kunna skaffa sig ett jobb. Där skulle det ha behövts mer åtgärder. Likadant om alla de orättvisor som landsbygdsbor upplever. Akutplatser, BB, att serivce försvinner och statliga jobb flyttar till Stockholm. De som är sjukskrivna en längre tid lever i ovisshet om hur deras vardag kommer att se ut om deras sjukpenning dras in. Inget av detta ser jag att regeringen tänkt på i sin budget. De glömmer helt enkelt bort landsbygd och människor som har det svårt.

Det måste bli enklare och billigare att anställa men regeringen höjer istället skatterna på jobb och företagande. Med Centerpartiets politik skulle tiotusentals kunna skaffa sig ett jobb, många av dem nyanlända, det skulle ge större skatteintäkter och mer pengar till att service på landsbygd, polisen och vården. Nu lägger regeringen ett förslag som ska Sänka skatten litegrann för vissa företag medan man med andra handen ökar skatterna för alla företag med oerhört mycket större summor.
En ny, gigantisk underklass håller på att växa fram och regeringen har inga förslag för att stoppa det. Att så oerhört många har varit arbetslösa, sjukskrivna ellr lever på bidrag och att allt fler riskerar att hamna där om man inte gör något, det väljer regeringen att inte tala om. Vad är det som gör att man inte vill se den delen av vårt gemensamma samhälle och det som är vårt gemensamma ansvar? När nu det blir sämre tider, som det alltid blir när konjunkturen vänder, då kommer det att slå än värre mot de människor som behöver ett varmt och ansvarstagande samhälle.

Jag tycker att regeringen blundar för ett land som dras isär både geografiskt och socialt. Sverige behöver i sanning ett nytt ledarskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.