Kärva besked för kommunen

Det känns väl lite sådär. Att när vi vid senaste ordförandeträffen i Vilhelmina kommun får höra att kommunen redan gått back en 15-17 miljoner det här året. Samtidigt som Sveriges kommuner och Landsting SKL säger att först år 2040 kommer vi gå in i en lika gynnsam ekonomisk situation för kommunerna som vi har nu.”

Alltså är vi inne i det mest gynnsamma konjunkturläget för kommunen men trots det så går kommunen back. Den borde ju gå plus nu också.

Det är minst sagt Kärva besked från SKL:s chefekonom. Frågan är trovärdigt det upplevs av kommunborna när förra året gav ett historiskt plus i Vilhelmina kommun. Hur ska man förklara, försvara och strategiskt planera en balanserad ekonomi när bergen och Dalarna är så rejäla?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.